keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Kiven matka kadulta lavalle ja kotiinMuistatteko vielä suunnitelmamme pihakivetyksen laittamisesta pihaan? Kerroin ideasta alkukesästä täällä. Vanhat Lahden Aleksanterinkadun katukivet olivat tarjolla ja me olimme halukkaita niitä uusiokäyttämään. Nyt on aikaa kulunut jo tasan kolme kuukautta, joten missä mennään? On joku ehtinyt jo kysäistä että joko meillä on piha valmis, mutta eipä ole.

Aikansa meni kivien kasaamisessa lavoille. Aluksi se sujui nopeasti mutta sitten sai alkaa kaivaa kiviä hiekan seasta ja sehän oli työlästä. Huomatkaa muuten yläkuvan hieno kivien-kasaus-tyylini! Löytyy mekkoa tuulitakin kanssa ja hienot coretex-rähjät jalassa...


Sirikin meillä oli monta kertaa mukana tuolla, ja se oppi aika kivasti olemaan irrallaan vieraassa paikassa kunhan vähän pidimme silmällä missä se vipeltelee.


Saatuamme kaikki lavat lopulta kasattua (ei tokikaan kerralla vaan monen reissun aikana) rullasimme muovia lavojen ympärille jotta ne pysyisivät kasassa ja aloimme odottaa kivien kuljetusta.
Kivien kuljetuspäivä koitti lopulta toissapäivänä. Ensimmäisen päivän aikana kuorma-auton kuljettaja toi kaksi kuormaa parkkipaikallemme ja seuraavana päivänä vielä yhden kuorman. Olin etukäteen aika kauhuissani miten täyteen piha mahtaa tullakkaan, mutta loppupelissä lavat eivät näytäkään täyttävän sentään koko pihaa, vain puolet parkkipaikasta.
Yksi lava meni vähän nostaessa rikki, olivat aika huonoja lahoja lavoja mitä saimme käsiimme. No onneksi mitään ei sattunut ja saimme tosi siististi kaikki kivet pihalle odottamaan latomista.

Meillä on suunnitelmat jo aika hyvin tehty miten ladomme niitä kivä, mutta pohjatyöt ovat vielä kesken. Miehen työn ja muiden askareiden (ja vapaa-ajan menojen) takia saattaakin olla että tänä vuonna ehdimme tehdä vain ne pohjatyöt. Vaan kun ne saadaan tehtyä, pidetään isot talkoot ja kaikki halukkaat saavat tulla kantamaan kiviä paikoilleen!

Muutakin olemme toki ehtineet, siitä sitten toisella kertaa, heips taas! Rakennustavara jopa 1-2 päivässä tontille - Tutustu Taloon.comin Heavy Express -valikoimaan!

14 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

On teillä ollut kova homma, mutta vanhat kivet on pihassa kauniita...kauniimpia, kuin uudet..:)

Matkatar kirjoitti...

Hannele Ruusukummusta: Olihan siinä hommaa, lähinnä se oli tylsää. Onneksi ovat nyt pihassa!

MarikaH kirjoitti...

Kova urakka, mutta lopputulos varmasti aikanaan palkitsee! Kiva kun kivillä on tarina :)

Keskeneräinen kirjoitti...

Alakerran isäntä innostui heti: "Mennäks tonne talkoisii!"

Ihan kuin ei täällä kotona olisi mitään kesken... :)

Katinka kirjoitti...

Melkoinen urakka teillä on ollut, mutta aivan ihana uusio käyttää kivet. Niillä on nyt jo olemassa oma tarina jota voi ajatella kun kävelee niiden päällä. Innolla jään odottamaan kuinka kauniin pihan saatte niillä aikaiseksi =).

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Kyllä on ollut kova urakka, hieno saavutus. Onnea eteenpäinkin.

Tillariina kirjoitti...

Kivitalkoot vaan sitten pystyyn. Se on kovaa hommaa se latominenkin. Ei sitä yksin kovin isoa alaa päivässä saa tehtyä.

Selma kirjoitti...

Oijoi..tuosta tuli mieleen kun muurasin kotiani, siis tiilitaloamme. Kova oli homma ja kivet ovat niin painavia. Mutta on tämä pystyssä pysynyt jo 40 vuotta :-)
No niin karkasin aiheesta, mutta pihastanne tulee kyllä hieno, kunhan nuo kivet on ladottu. Tsemppiä siihen :-)

Matkatar kirjoitti...

Marika: Joo...onhan se jännää :D

Matkatar kirjoitti...

Juu tänne vaan, talkoot on kivoja :D No kyllä tässä varmaan ensi vuoteen menee ennen kuin päästään latomaan. Hyvää viikonloppua!

Matkatar kirjoitti...

Katinka: Olihan siinä urakkaa mutta emme ottaneet sitä raskaasti kun pitkän ajan kuluessa kävimme silloin kun huvitti niitä kasaamassa.

Matkatar kirjoitti...

Tuijankortteilua: Kiitos :D

Matkatar kirjoitti...

Tillariina: Joo kyllä tässä vielä hommaa riittää. Pohjatyöt olisi seuraavana vaikka osin ne on jo tehtykin, mutta kun kaivinkone otetaan niin samalla siinä saadaan salaoja kaivettua jne...

Matkatar kirjoitti...

Selma: Kiitos, eiköhän tästä ihan kiva tule, ainakin helppohoitoisempi kun on kivet paikallaan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...