sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Romua vai aarteita


Koska ilmatkin vihdoin lämpenivät, siirryimme jälleen ulkohommiin. Velipoikani tuli tekemään huopakaton halkokatokseemme. Häneltä löytyy kaasuvehkeet ym. muut tarvittavat laitteet siihen työhön.

Eipä siinä kauaa aikaa ammattimieheltä mennyt, kun katto oli jo valmis. Mieheni siistii vielä myöhemmin nuo reunat. Kyllä täällä kelpaa pitää fillaria ja halkoja!

Mies on puuhastellut ulkovaraston kimpussa tänäänkin. Veimme sieltä jo kaksi jätekuormaa alkuviikosta ja viime kesänäkin pari kuormaa, silti rojua riittää edelleen.

Vaan siistimmältä alkaa näyttää. Nurkkaan oli joskus kauan sitten valettu betonista jonkinlaiset sokkelit. Epäilemme, että siinä on muinoin ollut ulkohuussi. Nykyään tuo monttu on täynnä lasinsirpaleita ja muuta roskaa. Löytyi sieltä kyllä ihan oikeita aarteitakin...

Nimittäin kauniita pulloja ja purkkeja, kaikki useita kymmeniä vuosia vanhoja.Lasista kakkukupua en ole ennen nähnytkään. Mielestäni tuo on tosi kaunis, varmasti pesen kunnolla ja otan käyttöön!

Vasemmalla pieni öljykannu, keskellä jonkinlainen sihti ja oikealla on alumiininen kahvipannu, jossa hauska lasikansi.

 Nämä pullot haluan myös säilyttää. Niissä on kiva muoto. Toinen on selvästikin ollut mehupullo ja toisessa on ehkä ollut oliiviöljyä?


 Tämä kenties itsetehty kynttelikkö ei silmiä erityisemmin hivele, mutta se on jollain lailla sympaattinen. Kyllä sekin pestä täytyy ja kokeilla sitä pienien kynttilöiden kanssa.

Minä hoivailin Titoa, joka oli meillä taas hoidossa, ja kitkin samalla rikkaruohoja. Voikukkia, vuorikaunokkeja, vuohenputkea ja elämänlankaa on alkanut tosissaan kasvamaan ihan joka puolelle. HUH!

Onneksi luvattiin ensi viikollekin kivoja säitä, tykkään!

6 kommenttia:

Tellu Tom kirjoitti...

Ootpas löytänyt aarteet. Lasista kakkukupua en ole minäkään koskaan nähnyt aiemmin.

Tillariina K. kirjoitti...

Onpas jänniä löytöjä! Miltä vuodelta se teidän talo on? Tiedä mitä sieltä vielä löytyy!

Petra kirjoitti...

Hienoja aarteita olet löytanyt, ihania nuo vanhat pullot ja tuo lasinen kakkukupu, en ole koskaan minakaan sellaiseen törmannyt!

Vivi Vinna kirjoitti...

Aivan ihania löytöjä! :) Nuo pullot on miusta aivan erityisesti ihastuttavia! :)

Matkatar kirjoitti...

Tellu Tom: Minullekin lasinen kakkukupu oli ihan uusi tuttavuus :)

Tillariina: Talomme on vuodelta 1938. Kyllä täältä on löytynytkin jo vaikka mitä! Vielä voi vähän löytyä tuon varaston rempan yhteydessä :)

Petra: Kiitos!

Vivi Vinna: Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Luulenpa että tuo kahvipannu on vanha perkolaattori ja se sihti saattaa kuulua sinne sisälle? Todella kivoja esineitä ��

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...