keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Treenipäivitystä


(kuva web)

Tiedätte kaikki varmaan Jillian Michaelsin? Hän on hyvä treeni -tsemppari myös meille tyypeille, joita sohva kutsuu välillä liikaakin. Olen viime marraskuusta (eli tänne Barcelonaan saavuttuani) jumpannut hänen ohjaamiensa jumppavideoiden mukaan. En aina ihan niin usein ohjeiden mukaan ole treenannut, mutta yllättävän säännöllisesti kuitenkin. Olen huomannut jopa kehitystä lihaksissa! Toisinaan olen kaivannut vaihtelua, ja silloin olen tehnyt jonkin toisen treenin mukaan. Tänäänkin innostuin Bodypumpista.

 Salilla en ole käynyt pitkään aikaan, olen pärjännyt kotitreenillä ja -painoilla pari vuotta. Kyllähän mieli välillä tekisi kuntosalille tai ryhmäliikuntatunnille, mutta ne ovat mielestäni ylihinnoitettuja -ainakin tähän elämäntilanteeseen. Jumpata voi kotonakin. Kävin ostamassa myös uudet lenkkarit heti marraskuussa. Kesän taloremontin aikana en ehtinyt enkä jaksanut kovin säännöllisesti lenkkeillä, mutta täällä pääsin siihen heti taas kiinni. Ja kyllä on tuntunut mukavalta!  Tällä ihanteellisellta ilmastolla on toki osuutensa -tiedän olevani niitä, joita ei pimeällä talvipakkasilla meinaa saada ulos millään.Vai mitä pidätte lenkkimaisemistani? Kotiovelta lähden yleensä ensin kävelemään, ja tänne Ciutadella -puiston laitamille päästyäni alan viimeistään juoksemaan. Pujahdan portista sisään ja nautin raittiista ilmasta. Puiston hiekkapohjalla on hyvä juosta.


Joka kerta en voi olla ihmettelemättä ja ihailematta puiston kauneutta. Aika hurahtaa siellä kivasti, aina on jotain uuttakin katseltavaa. Ihmisiä, eläimiä, puutarhureita, puita, kukkia...Unohdin musiikkivermeetkin Suomeen, mutten ole niitä juuri kaivannut, koska musiikkiakin siellä kuulee. Rummuttajia, kitaransoittajia, huilunsoittajia...niitä riittää puistossa siellä täällä.

 Viime maanantaina juoksin rannalle, vaihteen vuoksi. Ihanaa rantakatua pääsee mukavan pitkälle ja sielläkin on paljon muita juoksijoita. Parasta on, että sekä puistossa että rannalla on yleisiä hanoja, joista voi juoda vettä. Ei tarvitse kantaa pulloa mukanaan.Oletko sinä niitä, jotka aloittavat uuden kuntoiluohjelman vuoden alusta -vai hoidatko kuntoasi säännöllisesti läpi vuoden?6 kommenttia:

TelluT kirjoitti...

Tänään harmittelin, kun taloyhtiössä ei ole minkäänsortin kuntosalia, vaikka tilaa olis ja keskustaan en jaksais lähteä ;) Kävi mielessä, että josko ehdottais seuraavassa kokouksessa.
Mulla jatkuu lääkinnällisenä kuntoutuksena kuntosali parin viikon päästä. Tosin en tiedä, joudutaanko sekin keskeyttämään ... Meni meinaan eilen polvi koiran namien kanssa (luit oikein: astuin niiden namien päälle ja sitten vaan naps, vanha vamma).

Pipsa kirjoitti...

Jillianin jumpat ovat kyllä tehokkaita! Tai itsestähän se on aina kiinni, jaksaako painaa täysillä, mutta jos jaksaa, niin kyllä puuskututtaa treenatessa ja kroppaa kivistää seuraavana päivänä.

Itse harrastan liikuntaa epäsäännöllisen säännöllisesti läpi vuoden, välillä aktiivisemmin ja välillä vähemmän aktiivisemmin aikataulujen mukaan. Tänä vuonna tavoitteenani on keskittyä entistä enemmän onnellisuuteen, hyvinvointiin ja hyvän olon tavoitteluun varsinaisten "pakkoliikuntojen" tai ehdottoman ruokavalion sijaan. Mutta kyllähän se niin on, että hyvästä ravintorikkaasta ruoasta kiittää sekä keho että mieli, ja liikunnasta tulee ihan tosi hyvä fiilis.

Ja kyllä, lenkkimaastosi ovat upeat! Kyllä passaisi päästä rannalle juoksemaan tuon ainaisen harmauden ja vesisateen sijaan... vaikka eipä tuo keli valittamalla parane ;)

Mine kirjoitti...

Minä olen niitä, jotka päättävät, mutta… Toivottavasti tällä kertaa päätös pitää.

Matkatar kirjoitti...

TelluT: No se olis kiva jos olisi kuntosali ihan yhtiön puolesta! Iik muuten, kuulosti pahalta tuo polvijuttu -toivottavasti paranee pian!

Pipsa: Näin on! Jillianit on tehokkaita :)

Mine: Harva meistä ihan säännöllisesti harrastaakaan (en minäkään), mutta se on hyvä että edes silloin tällöin innostuu jostain...kaikki liikuntahan on hyväksi. Tsemppiä!

Kuvittelija kirjoitti...

Minun agenda alkaa tammikuussa. Joka vuosi aina uudelleen, mutta jossain vaiheessa huomaan...

Ihanat on sinun lenkkeilymaastosi.

Jael kirjoitti...

Hienot lenkkimaisemat sinulla (niin on minullakin;D) Lopetin kuntosalikäymiseni lokakuussa,kun kauteni loppui ja uuden kauden hinta oli jo sen verran korkea,että piti miettiä jatkaako vai ei.Minulla on kotona käsipainot,jumppapallo,matto ja niillä pärjään kivasti kotona,Ulkona tulee sitten käveltyä paljon ja vaikka asun hissitalossa niin yritän käyttää mieluummin rappusia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...