maanantai 1. joulukuuta 2014

Teräksiset vatsalihakset

30 päivää kestänyt vatsalihashaaste on vihdoin ohi. Mielenkiintoista on ollut. Eka viikko meni nopeasti kun toistoja ei ollut niin paljon, tokalla oli jo tosi haasteellista ja sai tehdä tosissaan töitä. 

Kolmannella viikolla huomasin oikeasti kehittyneeni ja liikkeet sujuivat helpommin. Jalkojen nosto osoittautui hankalimmaksi liikkeeksi ja perusnostot ja lankutukset kevyimmiksi.Mutta viimeisellä viikolla tuli mukaan kyllästyminen. En nähnyt enää mitään mieltä tehdä toistasataa vatsarutistusta sun muita liikkeitä lähes päivittäin. Kyllä sain kaikki liikkeet edelleen tehtyä osittain jaksottamalla niitä -mutta tylsää se oli ja aikaa meni yli puoli tuntia kerrallaan. Mieluiten olisin jo vaihtanut liikkeitä tai lisännyt vastuksia ja vähentänyt toistoja. Niinhän salillakin tehdään. Ei sitä habaa samoilla painoilla eestaas vemputella määriä lisäten, vaan painoja nostetaan. 

Olen siis aika skeptikko luonteeltani ja aloin epäilemään koko ohjelman järkevyyttä, siksi kait motivaatio laski. Lepopäiviäkin olisi voinut olla enemmän -tuntui hölmöltä taas tehdä vatsoja kun lihakset olivat edellisen päivän treenistä vielä hellinä. Sinnittelin kuitenkin loppuun saakka, kun kerran itseni mukaan yllytin! Viimeisenä päivänä jätin kyllä haasteen liikkeet tekemättä ja tein ne vatsaliikkeet, mitkä yleensä treenatessa teen pari kertaa viikossa. Ja tuntui hyvältä ja tehokkaalta!

Entä kehityinkö? Tottahan toki. Ruokavaliota en muuttanut lainkaan, mutta pari senttiä vyötäröltä lähti. Kivasti kiinteytyi myös koko vatsan seutu. Olen tyytyväinen -tästä jatkan normaalijumpalla ja lenkillä, että saisin pidettyä tulokset!


Nyt nautitaan joulukuusta -tosin hillitysti herkutellen ja samalla sopivasti liikkuen. Ensi vuonna voi sitten miettiä jotain uutta haastetta itselleen...

Mites teillä muilla haasteeseen osallistuneilla kävi?


5 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Tein haasteen jo heinäkuussa (vai kesäkuussa..?) ja samat muistikuvat. Lopussa alkoi ärsyttää se toistojen järkky määrä, mieluummin ois tosiaan tehny vaikkapa eri liikkeitä eri päivinä. Lankutukset jouduin jakamaan lopussa kaikkein pienimpiin osiin, selkä ei tykänny. Mutta kyllä sen huomasi, että kuukauden edetessä liikkeet meni helpommin ja vatsaan oli saanut voimaa.

Jael kirjoitti...

Teen vatsaliikkeitä 4-5 kertaa viikossa,mutta aika pienen määrän,ehkä 25 per kerta;sen jälkeen alkaa tuntua liikaa.Ehkä jos tekisin liikkeitä suuremman määrän niin siihenkin tottuisi,mutta en varmaankaan edes pystyisi tekemään parisataa liikettä,se on kyllä aika suuri huh määrä!

Paluumuuttajatar kirjoitti...

Minä en ole tehnyt Suomeen muuton jälkeen yhtään mitään. Syönyt senkin edestä. Ja sen kyllä huomaa;(. En katso itseäni peilistä, silä joulukuussa ei ainakaan ole toivoakaan mistään ryhtiliikkeestä tai vatsalihashaasteista...

Kiiris kirjoitti...

Mukavan näköiset tossukat!

Matkatar kirjoitti...

Menninkäinen: Kiva kuulla että olit samaa mieltä :)

Jael:Kyllähän suuriin toistomääriin tottuu, mutta en tiedä onko parempi tehdä paljon toistoja vai lisätä vastusta? Ainakin määrien lisääminen on tylsempää!

Paluumuuttajatar: Hih, olet vain nauttinut hyvällä omallatunnolla uudesta kodista ja kotimaasta -johan siinä puuhassakin kaloreita kuluu!

Kiiris: Kiitos! On hyvät jalkaankin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...