sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Jättiläisten koti / Home of Giants

Eräänä iltana pikkuputiikkeja kierrellessäni löysin jännän paikan ihan sattumalta. Sitä ei mainostettu missään, ja se oli hiljaisen ja vaatimattoman pikku kadun varrella. Näin jo ikkunasta, että siellä asustelivat kaiki Barcelonan jättiläiset ja että sinne oli vapaa pääsy. Hain mieheni mukaan ja menimme tutkimaan tarkemmin noita suuria ihmetyksiä.

One evening I found an exciting place quite by accident. It is not advertised anywhere, and it was on a quiet and modest little street. I saw from the window that there lived all giants of Barcelona and that there was no entrance fee. I claimed for my husband, and we went to investigate those great giants.


Kumman kieli venyy pidemmälle? / Which of tongues stretches longer?


"Minä vaadin järjestystä! / I demand some order here! "


Näitä jättiläisiä käytetään Barcelonassa kulkueissa ja juhlissa, mutta erityisesti juhlistamaan kaupungin suojeluspyhimystä, Mercen neitsyttä syyskuun 22- 25. päivä. Juhlallisuuksiin kuuluu (googlen mukaan) satoja aktiviteetteja, kuten urheilutapahtumia, musiikkiesityksiä, hienoja ilotulituksia ja paljon juhlimista. Itse en ole tuota juhlaa vielä kokenut (ja nytkin täytyy palata Suomeen ennen sitä) , mutta viime vuoden juhannuksena näimme jättiläiset jaloittelemassa. Juttu löytyy täältä. 

These giants are used on festivals on September 22nd -25th to celebrate the day of the city`s patron saint the Virgin de la Merce. There are many events including the parade of the giants, sports events, musical performances and fantastic firework displays and plenty of celebrating.

I havent experienced that festival yet ( and this year I have to go back to Finland before that) but last summer I saw these giants walking and dancing on parades. They look great!

"Kukkia herralle! / Flowers to a gentleman!"

19 kommenttia:

Teea kirjoitti...

Todella hienoja patsaita!

Matkatar kirjoitti...

Juu niin ovat, mutta ne eivät ole oikeastaan patsaita, koska niiden hameen alla on aukko ja sisällä kantoteline, jotta ihminen pääsee sitä helposti kantamaan ja samalla jättiläiselle tulee jalat, joilla liikkua. Tosi kätevä ja hieno idea!

Teea kirjoitti...

Niin tietysti, tajusin kyllä sen, mutta menin silti kirjoittamaan 'patsaita' :D. Hauska idea tosiaan, tuota juhlaa olisi kiva päästä joskus katsomaan!

Hippu kirjoitti...

Hehe, hyvin sulauduitte jättiläisten joukkoon. :-) Oikein piti kahteen kertaan katsoa, että hetkinen, mikäs tuossa on. :-D

Liplatus kirjoitti...

Vaikuttavia hahmoja kaikki. Sadunomaisuus ja uskonnollisuus nivoutuvat toisiinsa.

Ps. Laitoin voittamani kirja arvontaan blogissani.

Yaelian kirjoitti...

Onpas hienoja patsaita.Olen kerran ollut Barcelonassa pääsiäisenä ,ja silloinkin oli kulkueessa mielenkiintoista katseltavaa.

Matkatar kirjoitti...

Juu näillä riittää juhlia ja kulkueita!

Matkatar kirjoitti...

Niin..kiva kun sait kirjan luettua!

Matkatar kirjoitti...

Hehe, jooo yhtä höppänän näköisiä mekin...

Tillariina kirjoitti...

Hienoja "kulkuepatsaita", miksei Suomessa ole tuollaisia? Olishan meilläkin kaikenlaista hahmoa ja juhlapyhää, jossa voisi käyttää sellaisia.

Amalia kirjoitti...

Sinulle on helppo haaste blogissani.

RaijaAnnikki kirjoitti...

Hauskat kuvat ja veikeät..mitä ne nyt oli kantopatsaat****hyvää syyskuuta.

Kiiris kirjoitti...

Ooh, kuin tuhannen ja yhden yön tarinoista!

Matkatar kirjoitti...

Joo totta, kas kun itse heti hoksannut!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos Raija-Annikki!

Matkatar kirjoitti...

Kiitos, lähdetään mukaan...

Matkatar kirjoitti...

Totta! Suomessa vois olla tosiaan... :)

Matonkude kirjoitti...

Onpas hauskan näköisiä ja kokoa piisaa. Tuollaiset juhlarekvisiitat tempaavat juhlijat varmasti mukaansa =D

Unelma kirjoitti...

Kaikkea uskomatonta oletkin kuviisi löytänyt. Joulukuun alussa minäkin lähen taas talvea pakoon Espanjaan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...