perjantai 22. marraskuuta 2013

Ático en Barcelona...mistä kaikki alkoi?

 
 Miten löysimme Barcelonan kattohuoneistomme, ja millainen se oli ennen remonttia...? Moni on kysellyt näitä asioita. Yritän tähän postaukseen kaivella mukaan niitä ensimmäisiä jänniä kuvia... Vaikka valmista ei toki vieläkään ole, niin muutos on ollut melkoinen. (kuten meidän projekteissamme on ennenkin tupannut olemaan...)
 
Olimme aivan varmoja, että asuntoa etsiessämme "joudumme tyytymään" aika lailla keskustan ulkopuoliseen tarjontaan, mutta miehen uskomattoman onnen ja muiden sattumien kautta löytyi ihan keskustasta vanhalta alueelta 50 neliön asunto -juuri meidän tarpeisiimme. Hinta oli kohtuullinen, koska asunto oli tietenkin hyvin heikossa kunnossa.
 
Ostamisen yksityiskohtiin en mene, koska ei ole tarkoitus tehdä mitään opastuspostausta siitä, mitä asioita piti ensin hoitaa yms. Asunnon osto Espanjasta -aiheita on netti pullollaan.


Rappukäytävä
 
Kesällä 2010 tulimme Barcelonaan yhdessä kahden tyttäremme kanssa (Anne ja Erika). Ensimmäisen viikon asuimme hostellissa. Sinä aikana mies sai tehtyä kaupat tästä asunnosta ja viikon lopulla pääsimme kantamaan matkalaukkumme sisään.
 
Asunto oli myyntiin saakka ollut vuokrakäytössä ja kaikki toimi -joten kuten. Teimme edullisesti kaupat myös ylijääneistä tavaroista ja huonekaluista, joihin kuului mm. toimiva pyykkikone ja jääkaappi. Se sama pyykinpesukone on muuten meillä edelleen, jääkaapin olemme vaihtaneet uuteen ja pari viikkoa sitten vaihdoimme sen alkuperäisen lämminvesivaraajankin!


Tuon ikkunan kohdalla on "nykyinen kylppäri". Ennen oikealla oli wc/suihku ja vasemmalla keittiö, joka näytti alussa tältä:


Pyykkikone keittiössä

Ovi kylppäriin

 
Wc -pönttö oli pinttynyt ja lattia oli tosi kulunut. Laatat olivat seinissä paikoin halkeilleet ja irti. Suihkusta tuli vettä vain pieni noro. Kylppärin katto taas oli vaarassa pudota alas minä hetkenä hyvänsä. Sitäpaitsi se oli minullekin liian matalalla.

 
Vastapäätä kylppäri-keittiö osaa oli ruokailutila. Vanhoista koristeellisista tuoleista pidimme heti, ja ne on meillä käytössä edelleen. Tuota pöytää mies on käyttänyt remontissa telineenä, muut roinat ovat menneet jo pois...tai hyötykäyttöön remonttimateriaalina.

 
Alkuperäinen vaatehuone

Eteisestä pääsee olohuoneeseen, jossa oli oikealla ennen makuualkovi. Tuo iso patja on meillä edelleen, se oli laadukas ja vain vähän käytetty. Oli muuten kuuma asunnossa -ja sen näkee tyttöjen ilmeistä!

 
 
Olkkarin seinät olivat iloisen punaiset. Ranskalainen parveke on suoraan kadulle päin. Oikealla oli tuolloin vielä pikku huone, jonne tytöt majoittuivat. Seinillä oli järkyttävät vanhat viilulevyt ja hyllyt. 
 
 
Koska asunto on ylimmässä kerroksessa, meillä on helppo pääsy kattoterassille. Se oli tuolloin jo ihan mukava, tilava ja aurinkoinen. Hyvä pyykinkuivatuspaikka. Aurinkoa siellä on mukava ottaa, paitsi kesällä se on siihen liian kuuma. Tuolla oikealla olevassa hökkelissä ovat isot vesialtaat, joista vesi johdetaan asuntoihin.
 

Kattoterassi

Terassi toiseen suuntaan


 
Vanhat vesialtaat
 
Asuntohan tarkastettiin myyntihetkellä, ja se todettiin asumiskelvottomaksi juuri tuon wc:n katon ja joidenkin mielenkiintoisten sähköviritelmien vuoksi (niistä minulla ei tainnutkaan olla nyt kuvaa -no ehkä hyvä niin...) Mies lupasi pikaisesti korjata pahimmat ongelmakohdat, joten remonttihommiin!

 
Kylppärin katto ropisi helposti pois ja sieltä paljastui todella vanhat paksut kattoparrut. Inhottavaa haisevaa moskaa kertyi poiskannettavaksi suuria määriä. 
Uusi katto oli siisti ja sai kaupungin arkkitehdin hyväksynnän. Tässä vaiheessa siivosimme asuntoa, ostimme petivaatteita sekä pyyhkeitä ja asetuimme aloillemme. Oli mukavaa käydä päivisin rannalla uimassa ja tutustumassa kaupunkiin, illalla tehdä ruokaa ja suunnitella remonttia eteenpäin.
 
 


 

 
 
 
Mies innostui tutkimaan pahimpia vesivahinkoja jo tarkemmin ja teki kattoon reikiä. Tytöt saivat vapaat kädet sisustamiseen ja maalasivat punaiselle seinälle näin ihanan seinämaalauksen:

 


 
Jäin miehen kanssa loppukesäksi Barcelonaan, tytöt jatkoivat takaisin Suomeen. Saimme lisää vieraita viikkojen kuluessa. Vaan todellinen purku ja remontti alkoi vasta syksymmällä, kun mies palasi yksin asuntoon mukanaan työkaluja. Siitä kerron tarinan seuraavassa jaksossa!
 
Nam, mitkä ihanat tuoksut tulee uunista, minulla on soijamakaronilaatikko muhimassa...
 
Hyvät viikonloput kaikille!
 

20 kommenttia:

savisuti kirjoitti...

Tosi hauska lukea miten koko homma alkoi. Mielenkiintoista päästä näkemään(toivottavasti) miltä paikka näyttää nyt. Kiva kun postaat tästä! :)

Jael kirjoitti...

Teillä on tosiaankin se hyvä puoli että osaatte korjata asuntoja. Muuten tuon kuntoisen asunnon kunnostaminen tulisi varmaan aika kalliiksi.Tosi nätti tuo tyttöjen maalaama seinämaalaus:) Ja tulipa siitä kylppärin katosta hieno entiseen verrattuna:)

Vivi Vinna kirjoitti...

Mielenkiintoinen taloprojekti! :) Teillä on ollut tuuria, kun onnistuitte saamaan asunnon keskustasta. :)

Pepi kirjoitti...

No onpa! Mielenkiintoinen, etten sanois :)
Teillä on aikamoiset projektit molemmissa maissa!
Lisää, lisää, nämä on kivoja!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ompas kiva, kun kerrot meille tästä asunnon rempasta...:)

Kukkaiselämää kirjoitti...

Ootte kyllä rohkeita! Muuta en sano... Odotan jatko-osaa ;O)

anumorchy kirjoitti...

Nayttaa haastavalta ja jannalta projektilta! Ei varmaan ihan joka ihmisen hermoille!

Millin kirjoitti...

Kiva postaus! Melkoinen urakka oli teillä edessä, harva olisi uskaltanut.
Mielenkiintoista!

Nimetön kirjoitti...

Hei, miltä se asunnon äänieristys on? Olin joskus Bornissa, niin äänieristys oli täysin perseestä, vaikka hyvin romanttinen kämppä oli muutoin - ranskalainen parveke, kivilattia etc. Mietin, että kiinnitettäänkö äänieristykseen huomiota vai onko se vaan kiinni siitä missä päin taloa asuu? onko kämpissä ilmatiivit, äänieristetyt ikkunat?

Ansku kirjoitti...

Oi kuika koukuttava postaus Barcelonan asunnostanne. Jään odottamaan seuraavaa osaa :)

Matkatar kirjoitti...

Ihana lukea teidän kommenttejanne, kiitos niistä! Seuraavassa postauksessa aiheesta vastailen paremmin ja laajemmin näihin lisäkysymyksiin, joita joillekin on tullut mieleen.
Anonyymi: vanhoissa ikkunoissa ei ollut äänieristystä lainkaan, mutta ne vaihdettiin. Nyt ei kuulu sisään kadun äänet, mutta naapuriasuntojen äänet seinän takaa kyllä :)

Kiiris kirjoitti...

Olette sinnikäs perhe, kaikkinensa. Yhdessä tekemisen riemu paistaa tästäkin postauksesta.
Upeaa!

Kokonainen kissatyttö kirjoitti...

Todella mielenkiintoista!!! Tuskin maltan odottaa jatkoa... :)

Mine kirjoitti...

Onpas tosiaan:). Jatkoa odotellessa….

Helena ja Blackie The Cat kirjoitti...

OHO, en tiennytkään ollenkaan tarinaasi. KIva lukea, ja hurjat on kyllä ollu lähtökohdat :) Olette vissiin pelotonta porukkaa :))
Niin sitä pitää!
-Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

Nukke kirjoitti...

Onko koskaan pelottanut että jos syttyy tulipalo ja nuo talot ovat noin lähekkäin ?

Kyllä tuollaisessa asunnossa on paljon työtä... Kävin tyttären luona Valenciassa ja hän asui asunnossa jossa lumi tuli parvekkeen oven alta sisälle... oli siellä kylmä mutta lämminilmapuhaltimia oli opiskelijoilla käytössä ja paksut peitot ja tyttökin osti lämminvesipullon sänkyä lämmittämään mutta oli hän kaameassa flunssassakin kerran ja sillon toivoin että saisisn tyttäreni heti suomeen takas... nyt hän opiskelee Tampereella ja mies on argentiinasta saa nähä minne asettuvat :)

Suvenkeiju kirjoitti...

Mielenkiintoista nähdä remonttikuvia. Olisin myös itse valmis ostamaan jonkun vähän räjähtäneen paikan ja saneeraamaan sen oman näköiseksi, mutta mieheni vihaa remontointia...eli työ pitäisi tehdä omin pikkukätösin tai tilata rempparyhmä paikalle.

Satu kirjoitti...

Olipas mielenkiintoista! Mutta täytyy kyllä sanoa, että olette ihan hirmuisen rohkeita. :-)

arleena kirjoitti...

Iso remontti näyttää olevan, mutta lopputulos on mieluinen ja vaivan arvoinen.
Barcelonassa on tällä hetkellä hotellien hinnat alhaalla. Olemme ajatelleet jossain vaiheessa käydä katselemassa kaupunkia ja sen taideaarteita.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos :)
Nukke: ei tässä ole tulipaloja ajateltu...kivitaloja nämä kuitenkin ovat. Kieltämättä tuo kaasuliesi on vähän jännä, mutta sen kanssa täytyy olla huolellinen!
Lunta ei Barcelonassa ole onneksi koskaan! :)
Arleena: Ihanaa, että tekin olette päättäneet lähteä Barcelonaan!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...