sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Granadan parhaat palat

 
  
Kyllä vaan, yhä vielä kiusaan teitä parinviikon takaisilla matkakuvilla. Päiväreissu Granadaan auton kanssa oli nimittäin mielenkiintoinen ja siten kertomisen arvoinen.
 
Granada sijaitsee Sierra Nevadan kupeessa Etelä-Espanjassa. Se yllätti modernilla, mutta samaan aikaan persoonallisella ilmeellään. Arabialaisen kulttuurin vaikutus näkyi kaikkialla. Ihanat kujat, koristeelliset talot ja hulppeat näköalat ylhäältä alas jäivät mieleen. Kuten myös taidokkaat graffitit ja seinämaalaukset.
 
 
Suuntanamme oli Alhambra. Se on 1300-luvulta peräisin oleva lumoava kokoelma maurilaisia palatseja ja puutarhoja. Parkkipaikan löytäminen oli vain aluksi pieni ongelma.

Pieni äijänkäppänä skootterinsa kanssa lupasi näyttää meille vapaan paikan, kunhan seuraamme häntä. Yllättävän pitkän matkaa hän körryytteli edellämme, ja kurkkasi välillä taakseen, tulemmeko edelleen perässä.
 
Löysimme kuitenkin matkan varrelta itse paikan autolle vielä suht kohtuullisen kävelymatkan päästä. Annoin ukkelille korvaukseksi pari euroa. Kävipä mielessä sellainenkin mahdollisuus, että mistä sitä tietää, jos mies olisi ohjannut meidät jonnekin syrjään ja hänen poikansa olisivat tulleet vaikka ryöstämään meidät -höpsöt turistit? Ei sitä koskaan voi täysin vieraisiin luottaa...

 
No jatkoimme siis matkaa jalkasin ja tulimme selvästikin ison puutarhan portille. Puutarha oli näyttävä, ja kuului ilmeisesti (joo kiva kun ei ihan tarkkaan tiennyt...) Alhambran puutarhoihin, koska viemärin kansissa luki niin.
 

 
 

Puutarhassa oli rakennus, jossa oli henkeäsalpaavia kaiverruksia ja mosaiikkeja. Esimakua itse palatsista?
 
Löysimme myös ihmeellisiä kasveja. Tämäkin puu, jossa oli superherkullisen näköisiä hedelmiä! Ne tuntuivat kivan kovilta ja karheilta. Tälläisistä saisi hienon kaulanauhan! (tosin varmaan alkaisi äkkiä mätänemään...)
Lopulta löysimme Alhambran linnan pääportin. Siellä oli mieletön määrä turisteja. Saimme linnan oppaalta tietää, että sisälle palatsiin ei enää pääse. Se oli jo loppuunmyyty siltä päivältä. Kyllä harmitti paljon, koska se näytti kuvissa tosi upealta. (tiedoksi muille sinne aikoville -paikan päällä kannattaisi olla todella ajoissa, etukäteenkään lippuja ei voi varata!)
 
Linnan puutarhaan myytiin kuitenkin vielä lippuja, ja sinne menimme muiden kanssa jonottamaan. Olikin piiitkä jono, mutta onneksi se sentään veti.
 
 
 
 

 
 

Puisto oli ihan nätti, mutta ei mikään erityinen...vai onko näitä nähty jo liikaa? Siellä oli näkyvissä entisten rakennusten raunioitakin. Olisi sinne saanut ostaa lisäksi "kuulokeoppaan", mutta en ole koskaan pitänyt niistä. Mieluummin sitä kävelee itse haluaamaansa suuntaan ja ottaa jostain selvää itse jos haluaa.
 
Mies zoomaili kollegoita katolta...
 

Löysimme palatsin pihalta vielä ihanan sisäpihan, jonne pääsi kulkemaan. Mikähän tälläisen nimi olikaan -on päässyt taidehistorian opetukset ruostumaan...
 


 
 

 
 
Vaikka Granadan ehkä kaikkein parhaat palat jäivätkin näkemättä (sori pikku otsikkohuijaus heh), oli tässä taas yhdelle päivälle mukavasti elämyksiä. Granada kyllä vaikutti sellaiselta paikalta, että sielä voisi viihtyä pidempäänkin tutustumassa paikkoihin. Joten suosittelen!
 
Näiden aurinkoisten kuvien myötä (meillä täällä Barcelonassa on muuten nyt ollut pilvistä ja sateista...) toivotan teille mukavaa sunnuntain jatkoa!
 
These sunny photos are from Granada, Spain.
 

9 kommenttia:

anja kirjoitti...

Oi kiitos kuvauksestasi Alhambrasta. Se on vielä unelmissa, että jos joskus...
Granadahan on laulun mukaan sellainen helmi, joka tulisi ehdottomasti kokea. Kiva oli olla mukana näin kuvitteellisesti.

Jael kirjoitti...

Granada on tosi upea,olen käynyt siellä pari kertaa.Mutta sen jälkeen kun tein autoreissun eksän kanssa pohjoisessa Espanjassa,tulin siihen tulokseen että se on Espanjan kaikkein kauneinta aluetta. Granadalla on kovin rikas kulttuuri.
Jännän näköiset nuo hedelmät;en ole tuollaisia tainnut nähdä!

Harakka kirjoitti...

Kyllä olikin tosi kaunista!
Hyvää alkavaa viikkoa sinne!

maiju kirjoitti...

Vau mitä taloja ja maalauksia niissä. Ihania kuvia.

anumorchy kirjoitti...

Upeita kuvia vaikka paapaikka jaikin nakematta.

Cheri kirjoitti...

Upea paikka, tuolla voisi varmasti viettää pidemmänkin ajan. Jo nimi Granda tuo mieleen jotakin tummaa, mystistä ja rytmikästä :)

Matkatar kirjoitti...

Kiva, että piditte kuvista! Kiitos kommenteista!

Matkatar kirjoitti...

Kiva, että piditte kuvista! Kiitos kommenteista!

Black Rose kirjoitti...

Voi kun pääsis täältä pimeästä sinne aurinkoon!!! Kaukokaipuu iski heti :)
No, onneksi tammikuussa matka lämpimään :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...