perjantai 29. marraskuuta 2013

Àtico...ja sitten purettiin


 
 "Älkää vaan nojatko keittiön ja kylppärin ulkoseinään" sanoi mies meille muutama vuosi sitten ennen perusteellista remonttia täällä Bornin ullakkohuoneistossamme. Ohut seinä oli vaarassa kaatua kokonaan, sillä sitä pitivät kasassa vain vanhat rapistuneet rappaukset ja tiilet. (kuva ikkunasta ylöspäin)
 
 
Miksi halusimme tehdä asuntoon muutenkin niin perusteellisen remontin? Katot olivat paikoittain putoamassa, seinät olivat halkeilleet joka puolelta, sähkökytkennät olivat hengenvaaralliset ja vesiputket olivat lyijyä...
 
 

 
Lattia oli kivilaattaa ja lattialistoina oli kapeat laatat -paitsi mistä ne olivat irtoilleet. Kylppärissä kasvoi muuten yhdessä nurkassa sieniä, eli odotettavissa oli kosteusvaurio...
 
 
Lisäksi asunto oli hyvin epäkäytännöllinen eikä huonejärjestystä oltu juuri suunniteltu. Kesällä asunnossa oli todella kuuma ja talvella kylmä, koska osassa ikkunoita oli pelkät muovit.
 
Vaikka läheiselle kadulle ei saa ajaa autolla, tulee sieltä kuitenkin meteliä tänne ylös. Päivällä asumisen äänet eivät tietenkään häiritse, mutta kolme vuotta sitten kun täällä oli vanhat tiivistämättömät ikkunat (ja reikiä seinissä ja ikkunoissa) -nukkuminen oli sekä metelin että kesähelteen takia usein tukalaa...
 
Joku teistä oli kiinnostunut äänieristyksestä talojen ollessa kiinni toisissaan. Ei näissä satoja vuosia vanhoissa taloissa ole minkäänlaista äänieristystä. Naapurien äänet ovat siis kuuluneet aina. Usein turhankin hyvin, mutta ei meitä häiritsevästi. Tavallinen keskustelu ei kuulu, mutta musisointi ja tempperamenttinen riitely kyllä.
 
 

 
Mies tuli Barcelonaan yksin remonttipuuhiin lokakuussa 2010 mukanaan kassillinen perustyökaluja. Koska asunto on korkeimmasta kohdasta lähes neljä metriä, hän tarvitsi tukevan telineen. Sellainen syntyi säädettävistä pöydänjaloista, ovesta  ja laatikoista.


Muistatteko viime postauksessa (Atico en Barcelona -mistä kaikki alkoi?) kuvan vessan katon takaa paljastuneista paksuista kattoparruista? Niitä olemme aina ihailleet muualla, ja toive olikin saada tänne sellaiset näkyviin. Mies päätti aloittaa purkutyön katon "pudottamisesta" ja parrujen perusteellisesta putsaamisesta...
 
Asunnon katossa oli parrujen alapintaan naulattu bambuverkko. Siihen oli rapattu kipsikatto. Bambu oli osin mädäntynyt ja katto pudonnut jopa puolisen metriä alaspäin.
 

 
Mies putsasi parrut moneen kertaan ja moskan alta löytyi pääosin terveet ja vahvat puut. Osa oli hapertunut tai hieman palanutkin, mikä kertoi asunnon historiasta.


Kuvat ovat osittain miehen kännykkäkameralla ottamia -siitä (ja pölystä) huono laatu. Lisää remontin etenemisestä seuraavalla kerralla! Kiitos runsaasta mielenkiinnosta -kysymyksiä remppaan liittyen saa esittää lisää!
 
Rentouttavaa viikonloppua sinulle!10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Olitte kyllä aika rohkeita kun ostitte asunnon,joka oli tuollaisessa kunnossa. Huh! Nyt olenkin kauhean utelias että miltä kaikki näyttää nyt....

Pepi kirjoitti...

Wau! Ei ihan jokasälli tuohon hommaan ryhtyis!
"Älkää nojatko ulkoseinään" tuntuu aika hurjalta...mä varmaan juoksisin lujaa :)

Hanne kirjoitti...

No huh huh, en olisi uskaltanut ikkunasta kurkkia ja talon olisin kiertänyt kaukaa:)
Mitenköhän kaikki jatkuu...
Parrut ainakin näyttävät hyviltä:)
Mukavaa pikkujoulua ja tulevaa ensimmäistä adventtia!

arleena kirjoitti...

Onpa talo päässyt huonoon kuntoon. Ilmeisesti runko on terve ja kunnossa. Paljon on hommaa ennenkuin koti on kunnossa, mutta osaava tietää mitä tekee ja hyvää jälkeä tulee.

iivika t kirjoitti...

Täälläkin innolla odotellaan, miltä asunto näyttää valmiina! Melko tutun oloista touhua, itse onnellisesti astuin hollantilaisen kelkkaan vasta kun talo oli jo remontoitu. Meiltäkin löytyy noita vanhoja kattoparruja, olivat niitä kaksi viikkoa rapsuttant puhtaaksi vanhojen kalkkimaalikerrosten alta. Vielä meillä on putsaamattomat parrut tuolla ullakolla, niistä luultavasti putsataan vain isot keskimmäiset ja loput peitetään tavalla tai toisella.

Vivi Vinna kirjoitti...

Mielenkiintoista! :) Kuulostaa hurjalta, olette kyllä rohkeaa sakkia! :)

Petra kirjoitti...

wau on teilla siina ollut työmaata, hattua nostan! taallakin on ohuet seinat, edellisena iltana alakerran rouva sai kilarit miehelleen ja huusi talle tunnin, onneksi mies tajusi lahtea lopulta ulos etta saatiin rauha taloon, tana aamuna ylakerran rouva ja tytar paastelivat höyrjaan ulos huoh, ainakin jokainen tietaa missa mennaan, joskus olisi kylla kiva olla tietamatta...

Cheri kirjoitti...

Ilmeisesti tiesitte mihin ryhdyitte. Asuntohan piti rakentaa käytännössä uudestaan. Suomessa tuollainen lukaali olsi laitettu asumiskieltoon :)

Matkatar kirjoitti...

Jael: Kiitos mielenkiinnosta! Kerron remontista vielä vähän lisää, sitten laitan uusia kuvia miltä täällä nyt näyttää tyyliin "ennen ja jälkeen kuvat" :)

Pepi: heh, ei varmaan! Onneksi mies kuitenkin osaa hommansa.

Hanne: Kiitos!

Iivika: Kiva kun muuallakin rapsutellaan :)Arleena: Kyllä oli kämppä huonossa kunnossa, juu...

Vivi Vinna: :)

Petra: Kiitos! Ihme kyllä naapurin pariskunta on nyt ainakin viikon ollut riitelemättä, yleensä ainakin pari kertaa viikossa kuuluu aikamoista meteliä ;)

Cheri: Kyllä tuo mies on ammattimiehiä jaa suostuteltua minutkin aina ihme töihin mukaan ;)

kivitasku kirjoitti...

Olette kyllä olleet tajuttomat rohkeita, kun olette tuohon ryhtyneet, hatunnosto ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...