lauantai 9. marraskuuta 2013

Elämää Barcelonassa


 
Kiitos jälleen kerran ihanista kommenteistanne viimekertaiseen postaukseen! Olin huomaavinani, että olette hieman huolissanne, että osaammeko lainkaan ottaa rennosti elämäämme täällä vai täyttyykö se taas remontista. Kyllä täällä lekotellaankin, kierrellään katsastamassa tuttuja rakkaita paikkoja ja opiskellaan espanjaa telkkarista.Ciutadellan puistossa tuossa muutaman minuutin kävelymatkan päässä tulee käytyä lähes päivittäin -tai ainakin joka toinen päivä lenkkeilyn muodossa. Siellä tapahtuu aina jotain mielenkiintoista, koska barcelonalaiset pitävät sitä omana puutarhanaan. Siellä leikitään, käydään picnicillä, soitetaan musiikkia, juostaan ja pelataan lasten ja koirien kanssa ja juhlitaan merkkipäiviä.Puiston Arc de Triomfin puoleisen sisäänkäynnin eteen oli ison patsaan juurelle tullut hieno kartta maahan Barcelonan vanhan keskustan alueesta. Se oli tosi kiva lisä tuohon kauniiseen ympäristöön! (ekat kuvat)

Eräänä päivänä kävimme myös Encants`n markkinoilla, joista olen kertonut moneen kertaan ennenkin tässä blogissa. Ne olivat nyt siirtyneet uuteen paikkaan. Siihen suuren remonttityömaan kohdalle, jota aina ihmettelimme ennen käppäilessämme markkinoille, oli nyt valmistunut valtava avoin halli. Siinä on yhteensä kolme kerrosta ja ylimpänä aivan upea katto, jossa eri tasoja yhdistetty jännästi -ikäänkuin suuri peilipintainen origami koko alueen päällä. Se oli todella huikea.

     

Markkinoilla oli edellistä enemmän paikkoja kauppialle ja pikku ravintoloille, löytyipä sieltä siistejä vessojakin. Vaikka kaikki oli niin upeaa ja hienoa, se entisten markkinoiden fiilis oli kadonnut. Se, miten kesäkuumalla alueella ihan paistui, siellä oli niin hiostavaa. Ja miten alue oli ihan tupaten täynnä ihmisiä. Nyt tuonne sekaan mahtui ihan hyvin käppäilemään ja katselemaan. No, onneksi hinnat ovat edelleen edulliset, vaikka hieman nousua olin havaitsevinani.

Tottakai tässä eräänä lämpimänä päivänä kierrettiin rantaakin kurkkaamaan. Ja siellä se oli yhtä ihanana. 


 Näitä tuoleja on läheisen joogaklubin omistaja jo parina päivänä maalannut, nappasin kuvan kun olivat niin kauniita.


 
Kampaamon ikkunassa
 
Parin korttelin päässä on viehättävä "taidehostelli" -eräänlainen residenssi taiteilijoille tms. Sen rauta-aidan takana on tämä meidän entisen kisun, Laikun näköinen kissa. Taisi muistaa meidät keväältä, koska se hyppäsi aidan läpi tervehtimään!

These are fotos from past week. It has been nice to visit these lovely places again. Barcelona is such a beautiful city!

 

7 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Olipa taas hienoja kuvia sieltä Barceloonasta!

Pepi kirjoitti...

Voi vitsi kun ihana katsoa kuvia joissa on kesä! Valoa! Vihreetä! Vettä!
On se kesä siis jossain olemassa :)

Kukkaiselämää kirjoitti...

Siellä on vaikka mitä ihanaa ja mielenkiintoista!

Jael kirjoitti...

Kiva kuvasarja:) Olisi kiva taas nähdä Barcelona...

Matkatar kirjoitti...

Harakka: Kiitos vain!

Pepi: Kiitos, kai se kesä aina jossain on...onhan täällä lämmin, mutta selvästi jo syksyn tuntua. Kyllä saa usein villatakkia pistää päälle, etenkin iltasella.

Kukkaiselämää: Kyllä, Barcelona on ihmeellinen kaupunki!

Jael: Kiitos...ja tervetuloa vain Barcelonaan!

CQUEK kirjoitti...

another great vacation! thanks for sharing.

Black Rose kirjoitti...

Muutama vuosi sitten kävin ekan kerran Barcelonassa ja rakastuin sihen. Ihana käydä fiilistelemässä ja kattomassa näitä kuvia :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...