perjantai 8. marraskuuta 2013

Remontista remonttiin

 
Nyt on viikko takana Barcelonassa. Ja taas olemme olleet myös täällä remontin touhussa. Ei siitä varmaan koskaan eroon pääse, hihii! Kuten kerroin, oli lämminvesivaraaja mennyt kesällä rikki ja vesipumppukin reistaili, ilmeisesti käytön puutteessa.
 
Vanha varaaja olikin jo aika ruosteessa, se tuli silloin asunnon mukana. Mies tyhjensi sen ja purki kaapin sen ympäriltä.

 
Tuo varaajan vieressä oleva komea irto-ovi on muuten vielä ilman paikkaa. Saimme sen naapurilta, jolla ei ollut sille tilaa. Ajattelin laittaa sen seinälle vaakaan, ja kiinnittää siihen valokuvia. (jos ei suunnitelmat taas muutu, olen ideoinut siitä jo vaikka mitä...)

 
Samaan intoon mies purkikin makkarimme keskeneräisestä nurkkauksesta (jota olemme kutsuneet "vaatehuoneeksi", koska siellä on paljon hyllytilaa) ylimmäisen hyllykön pois. Uusi boileri kun vaikutti olevan hieman liian pullea entisen paikalle. Suunnitelmissa oli laittaa se tuohon nurkkaan seinälle ja irtohylly eteiseen.

 
Kaikkea muutakin siinä ideoitiin ja suunniteltiin. Mies oli jo innostua uusimaan kämppämme kaikki kupariputket suuremmiksi, että vesi tulisi suuremmalla paineella kattoterassin vesisäiliöstä...
 

 
Onneksi kuitenkin nukuimme yön yli ja ajatus sai jäädä seuraavana päivänä. Mies päättikin korjata vesipumpun ja ilmasi sen kylppärissä.
 
 
Pumppu lähti hienosti taas toimimaan (jotenkin sen pärinään on jo tottunut, ettei se edes häiritse...) ja mies sai uuden lämminvesivaraajankin mahtumaan entiselle paikalleen. Kaapin seinämiä piti vain hieman siirtää.
 
 
Raivasimme eteisen kulmassa olleet (melkein kaikki) remonttirojut pois olkkariin odottamaan ensi keskiviikkoa (=romujen kadulle pudotuspäivä) ja laitoimme ylijääneen hyllykön seinälle kuten suunnittelimmekin. Ikeasta on tarkoitus hakea tuonne kolosiin vielä nättjä koreja, joten yleisilme kevenee vielä. Viime keväänä löytämämme penkki (juttu postauksessa "Eksoottinen aarre" klik) pääsi vihdoin omalle paikalleen, ja sopii siihen hienosti vai mitä?
 
Ainahan sitä puuhaa vielä on tuossakin kulmassa: seinää rappaamatta tms, lattialistojen laittoa, rumat sähkökaapit piiloon...mutta ihanaa saada pikkuhiljaa sisustustakin tehtyä!
 

Koska makkarissa olevan kauhukornerin vaatehuoneen seinät on vielä pinnoittamatta, eli osa ihan tiilipinnalla ja osassa vanha rappinki, pitää niillekin tehdä jotain. Mies on saanut jo tarpeekseen kipsisäkkien ja muiden raahaamisesta tänne ylös (enkä minäkään innostu kauheasti pöllyttämisestä), joten täytyi miettiä muita vaihtoehtoja. Myönnän, että rapattu seinä olisi kaunein (siis sama kuin muuallakin kämpässä), mutta kyse on vain pikku tilasta, jossa on tarkoitus säilyttää asioita. Vaikka tuossa makkarin kulmassa ei ole ovea, niin silti.
 
Lähdimme siis taas rautakauppaan metrolla kärry repussa. Koska etsimiämme laatan näköisiä laminaatteja ei löytynyt, päädyimme ostamaan tavallista lautaa. Sen voi aina maalata mieleisekseen.
 
Ihme palvelua vain, eivät suostuneet kaupassa sahaamaan pitkiä lautapaketteja poikki (vai ymmärsikö myyjä, että haluamme ostaa puolikkaan paketin?), joten ostimme sahan ja sahasimme ne kaupan ulkopuolella. Ei niitä pitkinä kukaan metroon raahaisi!


 
 
Tälläinen näpsäkkä paketti laudoista tuli. Metrolle oli matkaa jonkin verran, mutta kärrillä laudat kulkivat näppärästi (vaikka täällä ei ole luiskia tarpeeksi grr...)
 


 
Ai niin, vetipä mies ison ilmastointiputken keittiöstä makkarin kautta katolle liesituuletinta varten. (Ompas tuo ollutkin ahkerana...vaikka nytkin on kattoterassilla auringossa lukemassa...) 
Kiva teline vai mitä? Nyt taidan lähteä miehen seuraksi katolle lukemaan auringossa. Ensi kerralla kerron, mitä olemme tehneet kun emme olleet sisällä!
 

Ps. Viikko on kulunut myös makealakosta, ja täytyy myöntää, että yllättävän hyvin on mennyt. Tarkoitan, ettei edes ole juurikaan tehnyt makeaa mieli. En tiedä voiko näitä hairahduksiksi edes sanoa, mutta tälläisiä sokerittomia vanukkaita tuli joskus ostettua (yllättävän maukkaita) ja ketsuppia taisin joskus turauttaa pastan joukkoon. Kuitenkin -hyvä minä! Ja hyvä te, jotka olette olleet mukana, jatketaan edelleen!
 
Mukavaa viikonloppua kaikille!
 


 

7 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

Olette sielläkin jo tehneet vaikka mitä remppaa, olete aika ahkeria, hi!
Kivalta näyttääkin se pieni nurkkaus.
Ja oma apu paras apu.
Hyvää viikonloppua sulle!

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Katsoinkin tuota "tellinkiä" jolla miehesi seisoo...:))
Olen nyt lukenut Maija Asunta-Johnston kirjaa, joissa hän kertoo elämästään talolla jonka osti Unkarista...tekisi niin mieli...

Pieni Lintu kirjoitti...

Urakkaa riittää remonteissa mutta lopputulos on varmasti aina ihana!

Mine kirjoitti...

Meillä remontit on vasta suunnitteluasteella. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty:).

Jael kirjoitti...

Taidatte tykätä remontoinnista;D Itse asiassa hieman kadehdin tuota remontoimistaitoa,osaisinpa minäkin...

Marru kirjoitti...

Ahkeria! Välillä tosin pitää vähän nauttia olostaan ja jo aikaansaadusta :))

arleena kirjoitti...

Remontin tulokset ilahduttavat aina ja ovat sen vaivannäön erinomainen ansio.
Siellä paistaa aurinko eli D-vitamiinia tulee taivaalta.
Mukavaa viikonloppua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...