perjantai 19. huhtikuuta 2013

Eksoottinen aarre / Exotic treasureTeimme toissapäivänä jälleen retken Encants Vellsin markkinoille. Sielläkin oli "tullut kesä". Oli tosi paahtavaa ja monet kauppiaat olivat hankkineet katoksen suojakseen kuumalta auringolta. Jotenkin tuntui, että myyjillä oli tavallista enemmän mitä ihanampia juttuja myytävänä...voi kun olisi paljon tilaa (ja rahaa), olisi kiva hankkia sieltä vaikka mitä! (No joo, hyvä näinkin, on mukava käydä siellä välillä ihmettelemässä, suunnittelemassa ja haaveilemassa.)

Huomaa, että paikalliset ovat kovaa vauhtia myymässä vanhaa irtaimistoaan pois -kenties rahanpuutteesta. Osin myös siksi, että he ovat kertakaikkiaan kyllästyneet tummiin, synkkiin kalusteisiinsa ja haluavat raikkaampaa ja valoisampaa sisustusta. (eli vanhasta arvokkaasta antiikista mennään -Ikeaanko?)


Ihania herkkuvärejä / Delicious colours

Eräällä kauppiaalla näytti olevan myynnissä juuri sellainen intialaistyylinen linjakas penkki, jollaista olemme jo pidempään halunneet eteiseen. Se näytti olevan täyspuuta, ja vielä melko vanhakin päätellen puunauloista. Arvelimme, että myyjä pyytäisi siitä ainakin 50-80 euroa, ehkä vielä enemmänkin.

Kysyimme hintaa, ja hän pyysi 50:ä. Ei tosiaan kuulostanut pahalta -mutta aina kannattaa tinkiä! Saimme penkin lopulta 30 eurolla ja olimme tyytyväisiä!Penkki olikin tosi painava. Huilasimme siinä jonkun aikaa churroja syöden ennenkuin lähdimme kantamaan sitä kotiin päin. Jouduimme pysähtymään muutaman kerran matkallakin hengähtämään ja juomaan vettä (käteni väsyivät kantamisesta...)Tässä penkki Arc de Triomfilla / Our new bench in Arc de Triomf

Penkki ei mahtunut ahtaasta rappukäytävästä sisään asuntoomme, sen verran sillä oli kokoa (tai portaikolta sitä puuttuu...). Mies veti sen ranskalaisen parvekkeemme kautta köydellä sisään. Sehän ei olisi oikein luvallista, mutta eipä pari ohimenevää poliisiakaan sanonut mitään illalla laskiessamme vanhoja remonttiromuja "köysihissillämme".

Tänään pesin ja harjasin penkin suihkussa -kyllä se olikin likainen! Huomenna öljyän sen, ja sen jälkeen se pääsee paikalleen! Myöhemmin etsin siihen jostain kauniit itämaiset tyynyt, jolloin penkistä tulee vieläkin upeampi!


Hip hei, hauskaa viikonloppua!


I was at the Encant Vells open air -market last Wednesday. It was a sunny and very warm. We found an indian-style bench for our vestibule and got it for just 30 euros. It was quite heavy, but we took time by carrying it and finally we got it home.

Today I washed the bench  in the shower, but it still needs oil -and then it`ll find its place!

Have a nice weekend!


11 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Ihanan löydön jälleen teitte!!

Mukavaa viikonloppua!

mimon mami kirjoitti...

Siitä tulee hieno. Näytäthän sitä vielä valmiina...

Pepi kirjoitti...

Tuota mä sanoisin kunnon markkinoiksi! Tai kirppariksi tai what ever! Tooosi hyvä hinta-laatusuhde penkillä!

Harakka kirjoitti...

Kauniin penkin ostittekin, siitä tulee kyllä kaunis, kun vielä sen laitatkin.

Mine kirjoitti...

Ihana penkki. Oli hauskaa ajatella teitä sitä kantamassa:). Hauska on tuo kuva, jossa istut penkillä matkan varrella.

Minä haluaisin täältä yhden kaapin antiikkiliikkeestä. Säästöä se vaatisi. Mutta kun samalla on toteutumassa yksi matkaunelma, on muitakin säästökohteita.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos teille! Kyllä tuolta markkinoilta tosiaan voi tehdä löytöjä ja hyvään hintaankin! Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

Nonna kirjoitti...

Hieno löytö, toi penkki näyttää tosi kivalta!

arleena kirjoitti...

Onpa runsaat ja mielenkiintoiset markkinat. Saisipa olla siellä

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Hieno penkki ja öljyämisen jälkeen varmasti upea!

-K- kirjoitti...

Oi mikä löytö! Hauska tuo kuva sinusta ja penkistä :D

Vivi Vinna kirjoitti...

Oi, mikä ihana löytö ja hauska tarina sen takana! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...