perjantai 15. maaliskuuta 2013

Elämää ja tapahtumia

Kun kantaa oletuksenomaisesti kameraa (edes pientä) aina mukanaan, ei tarvitse repiä hiuksiaan jos näkee yllättäen jotain  hauskaa tai jopa sykähdyttävää.


Eräänä päivänä viime viikolla olin puistossa näin tavallista enemmän ihmisiä. Ihmettelin, että mitä siellä oikein tapahtuu. Kulkureitit oli suljettu nauhoin ja joka puolella oli lapsiperheitä. Kyllähän se sitten selvisi: oli pikkulasten juoksukilpailut!


Siellä oli ihan oikea maalikin ja joku ampui äänimerkin aina lähdön merkiksi. Oli lämmin päivä, joten koko puistossa oli muutenkin nurmikot täynnä auringosta nauttivia barcelonalaisia ja turisteja. Joillain oli  eväät ja musiikkia mukanaan -radio tai kitara.


Puiston kulmilla on päiväkoti. Siellä on hauskasti laitettu yhdelle puulle raidallinen villapaita. 
  
Kaikkein pienimmillä kilpailijoilla oli vanhemmat tai järjestäjät mukana juoksemassa, etteivät päässeet eksymään minnekään.


Puistossa kokoontuivat samaan aikaan myös Barcelonan kuurojen yhdistyksen jäsenet. Hauska nähdä miten porukat kävivät keskenään vilkasta keskustelua käsillään. Miksi kaikilla maailman kuuroilla ei voisi olla yhtenäinen kieli? Sittenhän kuulevienkin kannattaisi opetella viittomakieltä, ja kaikki maailman ihmiset ymmärtäisivät toisiaan...Mekin ostimme pingismailat ja pallot, muttemme ole vielä kokeilleet niitä. Puistossa on hyvät pöydät!

Triomfilla oleva punertava pallo osoittautui Niken mainoskuplaksi. Siellä esiteltiin uusia juoksulenkkareita. 


Nyt kaipaisi kynsilakkaa varpaisiin!


Eräänä toisena päivänä iltakävelyllä käppäilimme mieheni kanssa ison  katedraalin ympäristössä. Siellä oli musikantteja ja vanha mies tanssi taitavasti nuoren tytön kanssa.

Kotinurkille tullessamme kuulimme rumpujen pärinää jo kaukaa. Läheisellä nuorisotalolla oli  jonkinlainen tapahtuma, jossa ulkopuolella soitettiin brasiliaistyylistä rytmimusiikkia. Sisällä oli myöhemmin vielä lisää ohjelmaa, muttemme jääneet katsomaa sitä.


Soittajia ohjasi kaunis raskaana oleva nainen. Hän lauloi välillä upeasti, välillä puhalsi pilliin. Oli tosi kivan kuuloista!

Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua kaikille!

12 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Noita kuvia katsoessa alkaa uskoa pienesti että ehkä se kevät vielä meillekin....ja sandaalit...

Harakka kirjoitti...

Kiva katsoa, että sielläkin huolehditaan lapsista tosi hienosti!
Ja kohta ne täälläkin ovat, ne kesäsandaalit jaloissamme, ja lakatut kynnet,hi!

Hanne kirjoitti...

Voi, että kyllä näyttää ihanalta nuo sandaalit paljaissa jaloissa:)
Koskahan täällä??? Ei ihan heti, sillä lunta on ainakin metri ja yöllä 20 astetta pakkasta.

Vivi Vinna kirjoitti...

Kiva postaus! :) Muistui ihan itsellekin mieleen, kun törmäsin vastaantyyppiseen tapahtumaan Zaragozassa. Vastaan tuli pari lasta, joilla oli mitalit ja ajattelin, että vau, he ovat voittaneet! :D Sitten tuli vastaan yhä enemmän lapsia ja kaikilla ja joka ikisellä oli mitalit! Oli jotenkin tosi outoa että siellä palkittiin kaikki. :D / :O Itse lapsena kun osallistuin kisoihin, niin tosiaan vain ne kolme parasta lajissaan palkittiin. Silloin oppi aika hyvin, ettei aina voi voittaa. :D

Kiiris kirjoitti...

Sinä se siellä nautiskelet lämmöstä ja rennosta meiningistä!
Aivan ihana tuo puun villapaita!

Mine kirjoitti...

Isojen kaupunkien etuja. On monenlaista tapahtumaa, kulttuuria, puistoa jne. Minustakin on mukavaa, kun ei etukäteen tiedä, että mitä eteen tupsahtaa.

Sirpa kirjoitti...

Ihanaa meininkiä. Kiva kun päästään mukaan rentoon tunnelmaan kuviesi kautta.
Täälläkin aurinkoa, mutta sandaalit saavat vielä olla kaapissa :))

Matkatar kirjoitti...

:)

Nonna kirjoitti...

Voi kuinka houkuttelevan näköistä! Paljon mukavia tapahtumia, kevät, vihreyttä, iloisia ihmisiä, upeita rakennuksia ja palmu <3. Kiitos että jaat näitä hetkiä meidän kanssa!!

Anja kirjoitti...

Iloisen näköistä ja paljon ihmisiä liikkeellä auringonpaisteessa :)

Elisabeth kirjoitti...

Barcelonassa tapahtuu :) Me olemme siellä huomenna, mies juoksee maratonin. Oletko menossa katsomaan?

Matkatar kirjoitti...

Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Siirryin käyttämään tälläistä kätevämpää kommentti-ikkunaboxia. Se on nopeampi :)

Elisabeth: ei minulla ole huomiselle muita suunnitelmia kuin käyn itse aamulla pikku lenkillä (vaatimattomalla -maraton on valovuoden päässä siitä) En ole kuullutkaan, että täällä on taas maraton -onko se tuossa Triumfilla? Moneltako? Haluisitko käydä kaffella vai onko suunnitelmia? :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...