sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Köpiksessä / In Copenhagen

Viime tiistaina lähdimme Suomesta Saksaan ja meillä oli välilasku Kööpenhaminassa. Odottelimme neljä tuntia modernilla ja varsin viihtyisällä kentällä. Kiertelin vähän putiikkejakin ja löysin hauskan kaupan, jossa myytiin pelkästään norsuja! Ei kyllä tarttunut yhtään mukaan, tällä kertaa. Kyllähän niitä onkin jo kaapit ja hyllyt täynnä, hihii.

Suurimman osan ajasta vietimme Loungessa, jossa sai syödä tarjolla olevia pikkupurtavia ja ja juoda juomia mielin määrin mukavilla sohvilla istuen.


Müncheniin perille päästyämme hyppäsimme S-bahniin ja ystävämme Ute tuli hakemaan meitä asemalta. Sää Saksassa oli aika kurja -lunta ei ollut niin paljon kuin Suomessa mutta muuten oli sumuisempaa ja kosteankoleaa, hrr.

Muuten, niille lukijoille jotka eivät tiedäkään, olin reilut kymmenen vuotta sitten Münchenissä työharjoittelussa yhden kesän. Asuin ensin luokkakaverini kanssa yhdessä pikkuasunnossa, ja sitten loppukesästä vuokrasin isomman asunnon Uten ja Harryn luota. Sinne tuli mieheni kaikkien lastemme kanssa ja saimme olla yhdessä. Ute ja Harry ovat säilyneet ystävinämme ja olemme nähneet heitä muutaman vuoden välein ja pitäneet yhteyttä muutenkin.

Seuraavassa jaksossa kerron, miten ensimmäinen München -päivämme sujui!


Tämä  lentokentän jättinorsu oli kyllä maalattu aika höpsösti vai mitä? / Looks a bit too funny, doesn`t it?


Last Tuesday I left Finland and spent 4 hours in Copenhagen airport with my husband. The airport is quite nice and modern, the time passed really quickly. We were in one lounge where you could eat and drink a whole time. 

Then we flew to Münich, where we have friends. The weather in München was quite terrible: cold and misty. Our friends Ute and Harry are those, who rented me a room when I did my trainee in Germany over 10 years ago. My husband came there too with our 4 children so we were able to be together.Ute and Harry are still our friends so it was nice to see them.

Next time I`ll tell about our first day in München!


10 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Aika ihana teema kaupalle! Minulla on hyvä ystävä Munchenissä,joka on pyytänyt käymään, mutta vielä en ole päässyt...

Matkatar kirjoitti...

Niin on, ja osa tuotosta menee Aasian norsujen hyväksi. Siinä mielessä olisin voinutkin ostaa yhden norsun. Kassit vain olivat niiiiiiiin täynnä, että mitään ei olisi enää mahtunut mukaan :)

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Tuo norsu on hauska!

Tillariina kirjoitti...

Norsut ovat söpöjä! Paitsi, tuo iso maalattu on pikkuisen pelottava isoine hampaineen! Tänään porotti aurinko meillä sen verran rankasti, että vieläkin poskia kuumottaa. Hangesta vielä heijastuu valo moninkertaisesti.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Liplatus kirjoitti...

Putiikkeja on kiva kiertää, aika menee hupaisasti.

Värikäs pelle on tehty norsu reppanasta, ei sovi norsin arvokkuudelle.;)

Harakka kirjoitti...

Norsut ovat kauniita, mutta iso norsu kyllä on maalattu vähän hassusti, ei ole niin kaunis!

Matkatar kirjoitti...

Heh, no omalla tavallaan :)

Matkatar kirjoitti...

Näin on! Vautsi, kevätaurinko ja hanget ovat hieno yhdistelmä :)

Matkatar kirjoitti...

Totta, norsu on arvokas ja hienostunut eläin :)

Matkatar kirjoitti...

Samaa mieltä, vaikka värit ovat kauniit :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...