torstai 14. maaliskuuta 2013

Pimientos de Padron

Meillä oli pari vuotta sitten kylässä täällä Barcelonassa mieheni sisko miehensä kanssa. Oli tosi kuuma kesäaika ja kävelimme paljon ympäri kaupunkia näyttämässä heille nähtävyyksiä. Kerran tälläisellä reissulla pysähdyimme kahvilaan ja otimme kylmät oluset ja jotain pikkupurtavaa. Maistoin silloin ensimmäistä kertaa Pimiento de Padroneita, suolaisia ja pieniä vihreitä paprikoita. Pidin niistä kovasti ja maku jäi mieleen.

Munkit toivat lajin Meksikosta 1700 luvulla Espanjaan, ja siellä sitä kasvatettiin luostareissa. Nykyään tällä vihreällä pimientoksella on Espanjassa oma festivaalinsakin (milläs ei olisi...). Niistä kerrotaan vielä, että joka sadas olisi tosi tulinen.

Meikäläinen törmäsi seuraavan kerran padroneihin markkinahallissa, ja ostin kokeeksi pussillisen. Keitin niitä suolaisessa vedessä, mutta ne menivät ihan mössöksi. Seuraavalla kerralla keitin hieman vähemmän aikaa, mutta ne jäivät vielä aika karvaan makuisiksi.Kunnes kuulin, että ne täytyykin paistaa! (meikäläisen kokin taidot...öhöm) Tässä vaiheessa tajusin katsoa netistäkin lisäohjeita ja totta -ne paistetaan oliiviöljyssä ja suolataan merisuolalla! Ostin jälleen uuden pussillisen pikku paprikoita ja laitoin pannulle lorauksen auringonkukkaöljyä. En muistanut erikseen oliiviöljyä hankkia ja suolakin on jotain perussuolaa. Paistoin vahingossa hieman liikaa niitä (tein samalla muuta ruokaa), mutta niistä tuli silti hyviä!

Herkulliset limanuljaskat

Saakohan näitä jo Suomesta -tietääkö kukaan?

On minulla muutakin asiaa, jonka haluaisin jakaa kanssanne. Pienilintu -blogissa on kuukausittainen valokuvauskilpailu menossa aiheella koti / sisustus. Minä osallistuin siihen ensimmäistä kertaa kuvaamalla keittiötämme täällä. Jos teitä kiinnostaa käydä katsomassa sitä, sekä muiden kuvia, klikatkaa linkkiä tai oikealla ylhäällä olevaa Pieni Lintu -kuvaa. Muistakaa antaa äänenne mielestänne parhaalle (kröhömm..) kuvalle!

Lopuksi haluaisin vielä kiittää teitä kaikkia ja toivottaa kaikki uudet lukijat tervetulleiksi! On tosi kivaa huomata, että joku uusi on eksynyt blogiini ja liittynyt lukijaksi. Teitä on jo paljon seuraamassa juttujani!

10 kommenttia:

Harakka kirjoitti...

No, onnistui kuitenkin lopulta, hi!
Varmasti ovatkin hyviä.
Mutta en ole täällä nähnyt, muutakuin sellasia suippopaprikoita, jotka ovat vaalean vihreitä.
Mutta voi olla isommissa kaupoissa kylläkin.
Hyvää perjantain aattoa sinne sulle!

Kiiris kirjoitti...

Kylläpäs näyttää herkulliselta. Nam!

Pepi kirjoitti...

Näyttää herkulliselta!
Teillä on muutekseen aikas kivan näköinen keittiö :)

Nonna kirjoitti...

Näyttävät hauskoilta!

Matkatar kirjoitti...

:)

Matkatar kirjoitti...

Kiitos! Löysin siihen keittiön välitilaan eilen ihania hauskoja eläinkortteja Ikeasta -tulee vähän väriä ja pirteyttä siihenkin :D

Matkatar kirjoitti...

Kiitos! Ovatkin herkullista naposteltavaa.

Matkatar kirjoitti...

Kiitos. Jos ei niitä sieltä löyty, jäävät sitten vain täkäläiseksi tapasherkuksi :)

anneaulikki kirjoitti...

Kiitos tiedosta, Ukkokulta näitä lautasellaan ihmetteli ja kehui hyviksi !

Matkatar kirjoitti...

Hih, hauskaa että pääsitte maistamaan näitä! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...