tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kasvitieteellisessä puutarhassa / In Botanic garden

Toinen reissupäivämme Münchenissä oli yhtä pilvinen ja sumuinen kuin ensimmäinenkin. Itse asiassa ystävämme Ute sanoi, että niin pimeää ei ole Münchenissä ollut 60:n vuoteen tähän aikaan vuodesta! Mutta ei hätää, päivästä tuli tosi mukava...

Meillä oli ensin suunnitelmissa lähteä katsomaan isoa keskuspuistoa, Englisher Gartenia, mutta sitten Ute osasikin ehdottaa meille Kasvitieteellistä puutarhaa, joka oli aika lähellä. Mehän innostuimme siitä samantien! Olen käynyt vain Helsingin puutarhassa, ja siitäkin on kauan aikaa.

Our second day in München was very nice. We visited in Botanischer Garten, which was huge. It didn`t bother us at all, that the wheather outside was quite cold.


Kasviteteellinen puutarha (Botanischer Garten) oli tosi iso. Emmekä edes nähneet kuin lasitalon näyttelyn, koska ulkopuutarha oli talviasussa. Keskellä lasitaloa oli pitkä käytävä, josta lähti 11 erillistä huonetta, joissa oli erilaisia kasveja eri maista. Toisissa huoneissa oli niin kosteankuuma ilma, että kameran linssi huurtui. Tuntui muuten mukavalta olla lämpimässä kun ulkona oli koleaa!

Children were enthuastic about the little turtles.
 Eräässä huoneessa oli paljon kilpikonnia. Pikku koululaiset olivat ihan innoissaan. Ja olivathan ne ihan söpöjä. Minua kiinnostivat kuitenkin enemmän merkilliset kasvit, joita tuntui olevan joka puolella.

Kaikkein mielenkiintoisin huone oli se, missä oli perhosnäyttely. Siellä oli ihania, suuria ja värikkäitä perhosia, jotka lentelivät vapaasti. Joka puolella sai varoa, ettei astu perhosen päälle eikä häiritse niitä.

The most interesting room: butterfly exhibition

Tässä toukat hautuvat lehden sisällä, kunnes siitä kuoriutuu perhonen. / This is the place where the butterflies will be born

Nämä siniset olivat kaikkein suurimpia perhosia. / These blue butterflies were the biggest ones.

 Perhosten ruokapaikat olivat niin kauniita, että ne nähdessään ajatteli: "minäkin haluan olla perhonen!"

I want to be a butterfly too if they can eat on so lovely tables!Mikäs se tämä sitten on? Ei ainakaan perhonen enää! / What is this? No more a butterfly!


Löytyihän puutarhasta tavallisemman näköisiäkin kukkivia kasveja ainakin yksi huoneellinen. Tuntui, että  lasihuoneissa olisi voinut kierrellä ihastelemassa vaikka kuinka kauan. Jatkoimme matkaamme kuitenkin ulkopuutarhan läpi läheiseen suureen Nymphenburgin linnaan.

Empä taida tuntea näitä tavallisempiakaan kasveja../ Normal flowers too -only I still don`t know the name...

Mahtavat alppiruusut ovat varmaan upea näky kukkiessaan / These rhododendrons must be awesome when they bloom
Nymhenburg castle
 Linna oli valtavan suuri, mutta me aloimme olla nälissämme emmekä menneet linnan sisällä olevaan museoon tällä kertaa. Ajoimme raitiovaunulla Münchenin keskustaan ja etsimme ruokapaikkaa. Kun ei sopivantuntuista tuntunut löytyvän, menimme pizzalle. Oli ihan herkulliset pizzat!

Ruokailun jälkeen päätimme etsiä ihanan vanhan saksalaiskahvilan, josta saa kunnollisia leivonnaisia. Yllätyimme, miten monista kahviloista oli tullut pikapaikkoja, joko kahvi otetaan mukaan tai juodaan seisten. Sisustuskin tuntui olevan kaikissa samanlainen: liian moderni. Ihmettelimme, missä ne muistojemme ihanat vanhat kahvilat ovat?


Lopulta löysimme sellaisen ja ihan läheltä Raatitaloa. Caffe San Pietron ikkunassa olevat leivonnaiset saivat veden herahtamaan kielelle, joten menimme sisään. Emmekä pettyneet: sisustus oli viihtyisä ja huomasi, että kahvila oli ollut siinä kauan. Sitäpaitsi se oli aivan täynnä!

Mieheni tilasi vadelmaleivonnaisen kahvilla ja minä suklaaleivonnaisen teellä. Hämmästyimme todella saadessamme kakut pöytään, sillä ne olivat tosi isot! Olivat kyllä herkullsia, mutta ei niitä jaksanut tosiaankaan kokonaan -edes me! Suurin hämmästys oli kuitenkin, kun laskun loppusumma oli reilut 12€, eli ei todellakaan ollut edes kallis paikka.

Huge cakes we had

 Iltakin sujui mukavasti saksalaisten ystäviemme luona. Heidän tyttärensäkin tuli käymään ja söimme yhdessä illalliseksi kalaa. Myöhemmin illalla pelasimme Uten kanssa peliä, jossa muodostettiin saksalaisia sanoja (vähän Scrabblen tapainen). Me olimme mieheni kanssa samassa joukkueessa, ja pärjäsimmekin yllättävän hyvin!

Tässä on heidän toinen kissa: Jerry. Se on tosi iso ja pullea. Tälläisen minäkin haluaisin! Onni on omistaa iso oranssi kissa...eikö?

Jerry the cat


7 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Oi, miten ihana paikka. Paljon kauniita perhosia ja erilaisia kasveja. Ja retken päätteeksi suussa sulavaa suklaakakkua...nam. Herkullinen postaus!

Yaelian kirjoitti...

Onpa upea paikka ja ihanat kuvat!

Live at N-town kirjoitti...

Voi mikä väripläjäys.. tälläisiä city-juttuja on muuten ikävä, ihan itselle ja muksuille. Kiitos kivasta postauksesta! Terkut.

Harakka kirjoitti...

Paljon ihania perhosia ja Jerry oli paras!

Hannelen paratiisi kirjoitti...

Paljon katselemista!

Cheri kirjoitti...

Kasvitieteelliset puutarhat ovat ihania paratiiseja, kuin maailma pienoiskoossa. Saksassa osataan Kuchenit :)

Nonna kirjoitti...

Kivoja kuvia! Kasvitieteelliset puutarhat ovat ihania keitaita. Minäkin etsin aina kunnon vanhanaikaisia kahviloita, ne ovat kuitenkin parhaita :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...