lauantai 5. toukokuuta 2012

Helppo raakasuklaaresepti / Easy recipe for raw chocolate

Olen jo useita kertoja tehnyt ja kokeillut erilaisia raakasuklaareseptejä sekä kokeillut erilaisia sekoituksia. Olen kyllä totaalisesti jäänyt koukkuun tähän terveelliseen suklaaseen, eikä tavallinen kaupan suklaa maistu enää lähellekään näin hyvälle. Sitäpaitsi tätä riittää 1-3 palaa päivässä, eikä enempää edes tee mieli! Tavallista suklaata menee suklaanhimoon helposti pikku levyllinen...

Nyt siis olen löytänyt hyvin yksinkertaisen reseptin, jonka olen muokannut oman maun mukaisekseni. Tässä tämä ihana resepti:

Helppo ja herkullinen raakasuklaa


1  dl kaakaovoita (yleensä resepteissä kehotetaan raastamaan tämä, mutta minä vain pilkon veitsellä)
n. ½ dl kookosöljyä 
1  dl raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa (hienonna ihan hienoksi lusikalla tasoa vasten)
1  rkl Agavesiirappia
(1 rkl lucuma-jauhetta)
(1 rkl maca-jauhetta)

Laita ainekset annetussa järjestyksessä astiaan, joka on vesihauteessa miedolla lämmöllä. Kun ne ovat sulaneet, sekoita juoksevaksi seokseksi esim. shampanjavispilällä. Tässä vaiheessa suklaa on jo valmista muotteihin lisättäväksi, mutta joukkoon voi lisätä mitä vain oman maun mukaan haluaa. Parhaita ovat kaakaonibsit, Gojimarjat, mantelit tai siemenet. Jos haluaa makeampia suklaita, käyvät kuivahedelmät hienonnettuna mukaan tosi hyvin. (tosin sitten näistä tulee sokeripitoisempia) Pelkkiä kaakaonibsejä kun lisää, täytyy lisätä hieman Agavesiirappia, koska ne ovat hivenen kuivankitkeriä maultaan. Muoteissa suklaa jähmettyy pakastimessa puolessa tunnissa tai jääkaapissa muutamassa tunnissa. Ja sitten nauttimaan!

Mielestäni suklaat ovat parhaita itse asiassa ilman muita lisäkkeitä kuin lucumaa ja macaa. Suklaasta tulee tällöin täyteläisen ja samettisen makuista, ilman kuitenkaan kaupan tumman suklaan kitkeryyttä tai maitosuklaan imelyyttä.

Raaka kaakaopapu (kuva täältä)


Terveellisyydestä vielä sen verran (koska epäilijöitä aina riittää...), että jo raaka kaakao sisältää 10x enemmän antioksidantteja kuin mustikka, lisäksi paljon hivenaineita ja mineraaleja. Myös muut reseptin ainekset ovat huipputerveellisiä.

Lisää tietoa raakasuklaasta ja sen terveellisyydestä löytyy raakasuklaa.comin sivuilta! Siellä on myös paljon erilaisia reseptejä, joita voi kokeilla. Kivinta itsetehdyn suklaan kanssa on kuitenkin itsekseen kokeilu ja testaaminen.

I've already done several times raw chocolate recipes and experimented with different blends. Yes I am totally hooked to this healthy chocolate, rather than the usual chocolate from the markets! Now I have found a very simple recipe, which I have edited for my taste. Here is this wonderful recipe:


Easy and delicious raw chocolate


1 cup of cocoa butter 

about ½ cup coconut oil

1 cup raw cocoa powder

a pinch of salt (chrush very fine with a spoon )
1 tablespoon Agavesyrup
(1 tablespoon of Lucuma powder)
(1 tablespoon of maca powder)

Add ingredients in this order to a container, which is in water bath at low temperature. When they are melted, mix the mixture. At this point, the chocolate is already ready to add in to molds, but you can add whatever you want according to your taste. The best are cocoa nibs, Gojiberries, almonds or seeds. If you want sweeter chocolates, dried fruits are fine.(these however contain sugar) Put the molds to the refrigerator for half an hour or to 
the freezer for couple hours and enjoy!


4 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Nam, tätä täytyy kokeilla! Kuulostaa tosi herkulliselta.

Milla kirjoitti...

Hei ihana saada tämmönen resepti! Mä kun tunnetusti syön ihan liikaa suklaata, niin voisi koittaa vähentää sitä esim tälläsellä... :)

Matkatar kirjoitti...

Joo raakasuklaa todella hillitsee suklaanhimoa paremmin kuin kaupan markettisuklaa. Siinähän on paljon enemmän raakaa kaakaota, jossa ne suklaan euforisia mielihyvätunteita aikaansaavat ainekset ovat!

Pieni Lintu kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...